Velkommen

Kongsberg International School er en allmennyttig stiftelse som ble etablert i 2002 av Kongsberg Gruppen ASA, FMC Kongsberg Subsea AS, Kongsberg Automotive ASA og Kongsberg Nærings- og Handelskammer.

Skolen åpnet dørene i august 2003. Formålet med skolen er å tilby Kongsberg og omegn internasjonal utdanning av høy kvalitet basert på International Baccalaureate Programme (www.ibo.org), med engelsk som viktigste undervisningsspråk.

Selv om mange av våre elever er norske, har vi elever fra mange ulike nasjoner på grunn av et stadig mer internasjonalt samfunn i Kongsberg og omegn.

KIS er en IB World School. Vi har full autorisasjon for Primary Years-programmet for elever i alderen 3 til 11 år og Middle Years-programmet for elever i alderen 12 til 15 år. Kongsberg Videregående skole tilbyr i samarbeid med KIS et fullt autorisert Diploma-program for elever fra 16 år på deres skoleområde ikke langt fra KIS.

Disse tre programmene bidrar til å utvikle intellektuelle, personlige, følelsesmessige og sosiale ferdigheter for å leve, lære og jobbe i en stadig mer globalisert verden. Vi ønsker å tilby utdanning med svært høy standard på KIS og bestreber oss på å holde klassene små. Vi håper du finner vårt nettsted informativt. Ta gjerne kontakt med oss hvis du trenger mer informasjon eller ønsker å avtale et besøk.

 

Hvorfor velge KIS og IB (International Baccalaureate)?

KIS er opptatt av å tilby en kvalitetsutdanning for hele fellesskapet. Dette gjør vi gjennom Primary Years-programmet, Middle Years-programmet og i samarbeid med den lokale videregående skolen; Diploma-programmet fra International Baccalaureate Organization. Alle tre programmer:

  • har en sterk internasjonal dimensjon,
  • bruker innslag fra utdanningskulturer over hele verden,
  • krever studier på tvers av en lang rekke fag, 
  • inkluderer både individuelle fag og tverrfaglige områder, 
  • legger spesiell vekt på å lære språk, 
  • har fokus på å utvikle læringsferdigheter, 
  • gir muligheter for individuell og felles planlegging og forskning,
  • oppmuntrer elevene til å bli ansvarlige medlemmer av samfunnet.

I tillegg til dette har alle tre programmer som mål å utvikle et sett av verdier for hele IB-samfunnet kalt Learner Profile.

”Målet for alle IB-programmer er å utvikle internasjonalt innstilte mennesker som er innforstått med sin felles humanitet og felles ansvar for planeten ved å  bidra til å skape en bedre, mer fredelig verden”

Hva kan jeg bli? International Baccalaurate Organization, 2007.